WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken wij aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Van meedromen naar meedoen

Stichting Leergeld Utrecht 

 

Alle kinderen dromen, maar niet alle kinderen krijgen dezelfde kansen om die dromen na te jagen. Daarom helpt Stichting Leergeld Utrecht de kinderen uit gezinnen die net even dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door voetbalschoenen of voetballes te betalen als daar door de crisis of door een scheiding even geen geld voor is.

Over/Nieuw gaat Stichting Leergeld helpen bij het bereiken van de kinderen uit de doelgroep ‘werkende armen’. Dit zijn gezinnen die tot nu toe buiten beeld blijven. De doelgroep weet niet dat zij gebruik kunnen maken van Stichting Leergeld, of ze schamen zich voor de situatie waarin zij verkeren en staan niet open voor hulp. Dit project heeft als droom dat alle kinderen van Utrecht mee kunnen doen in sport, onderwijs en cultuur. Ook als het thuis even financieel tegen zit.

Aanpak

Stichting leergeld heeft met het onderzoek ‘Altijd op een richeltje lopen’ de doelgroep ‘werkende armen’ in kaart gebracht. Over/Nieuw gaat met de bevindingen uit dit onderzoek aan de slag om de vervolgstap te zetten. Van de doelgroep leren kennen naar hen kunnen bereiken om hen de ondersteuning te bieden waar zij recht op hebben. Dit betekent werken op wijkniveau. Met de ervaring uit eerdere projecten zoals ‘Als ik later groot ben’ in de gemeenten Almere en Zwijndrecht, heeft Over/Nieuw de benodigde kennis opgebouwd om deze kinderen en hun ouders te kunnen bereiken. Het doel is om door middel van leuke acties een concrete dialoog op gang te brengen tussen de doelgroep en Stichting Leergeld. Zo weet de doelgroep na dit project Stichting Leergeld te vinden en kan Stichting Leergeld haar werkwijze beter afstemmen op de behoefte van werkende armen.

“Over/Nieuw helpt Leergeld Utrecht in hun missie om alle kinderen de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is voor een onbezorgde jeugd.”

BETROKKEN OVER/NIEUWERS

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?