Projectmanager Ons Tweede Thuis

Binnen zorginstelling Ons Tweede Thuis zet Over/Nieuw zich in voor contractuitbreiding van zorgmedewerkers. De personeelstekorten in de zorg nemen steeds meer toe, maar nieuw personeel is lastig te vinden. Daarnaast wordt er in de zorg veel in deeltijd gewerkt. Contractuitbreiding is hierbij een mogelijke oplossing om de tekorten te verkleinen. Ons Tweede Thuis is samen met stichting Het Potentieel Pakken een traject gestart om medewerkers een bewuste keuze te laten maken over hun contractgrootte en belemmeringen hiervoor weg te nemen. Ons Tweede Thuis heeft aan Over/Nieuw gevraagd om dit traject samen met hen aan te gaan en na de pilot verder te borgen binnen de organisatie.

Aanpak

Als projectleider zorg je dat alle betrokken partijen mee gaan in de verandering.  Het vraagt namelijk een andere manier van denken en doen, zoals bijvoorbeeld door creatief te kijken naar de roosters en de bijbehorende ‘heilige huisjes.’  Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de voortgang van het traject en zorg je ervoor dat alle bijeenkomsten worden georganiseerd. Vanaf februari 2022 gaat Ons Tweede Thuis verder met de uitrol van dit traject, zodat het thema aanwezig blijft binnen de 1) de bewustwording rondom de keuze voor een bepaalde contractgrootte op alle locaties van Ons Tweede Thuis 2) er kritisch gekeken wordt naar het rooster op locatie en hoe dit als belemmeringen van meer werken functioneert 3) het thema contractuitbreiding meer gaat leven binnen Ons Tweede Thuis breed.

"Een andere manier van denken en doen zorgt ervoor dat het voor zorgmedewerkers aantrekkelijker wordt om meer uren te gaan werken"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?