BEGIN MET ONS OPNIEUW
WIJ WETEN ALLES OVER NIEUW

Over/Nieuw werkt aan maatschappelijke vernieuwing. We helpen organisaties en daarmee de samenleving vooruit door de inzet van talentvolle projectmanagers. Wij geloven in de kracht van creatief ondernemerschap en zetten dit in ter ondersteuning van je project, team of afdeling.

KICK-OFF: DE METHODE

Kick-off is een innovatieve projectaanpak waarmee je snel en overzichtelijk een breed gedragen projectplan realiseert. Door een combinatie van verschillende methodes als Lean Startup en Scrum, hebben we een eenduidige en praktische manier ontwikkeld waarmee je binnen afzienbare tijd mijlpalen en concrete resultaten kunt realiseren in de praktijk.

 

De methodiek is door Over/Nieuw ontwikkeld en getoetst en over de jaren heen verbeterd. Het resultaat is omgezet in boekvorm onder de naam: ‘Kick-off: Methode voor het maken van je projectplan op één pagina waarbij je meteen tot de kern komt.’. Tientallen projecten zijn al tot een succes gemaakt met de inzet van deze methode!

 

Gebruik van de Kick-off methode zorgt ervoor dat je hele project wordt weergegeven in één duidelijk overzicht: het canvas. Het canvas is een praktisch en visueel hulpmiddel voor projectteams waarin ieder onderdeel van projectmatig werken gewaarborgd is. Hierdoor zorg je voor een helder en goed uitgedacht projectplan, dat gedragen is binnen je team, waardoor alle neuzen snel dezelfde kant op wijzen. Meer weten? Bekijk dan vooral de video hierboven.

 

Geïnteresseerd? Het boek is verkrijgbaar in de grotere boekhandels en het boek is uiteraard ook online te bestellen. ONLINE BESTELLEN

JE ZULT KICK-OFF GEWELDIG VINDEN ALS…

  • Je met teams werkt of hebt gewerkt waarin vergaderen veel energie kost en niet leidt tot een duidelijke uitkomst.
  • Je meegewerkt hebt aan grote, mooie projecten die uiteindelijk mislukten, omdat het doel uit het oog werd verloren.
  • Je veel goede ideeën hebt, maar die tot nu niet hebt om weten te zetten tot concrete resultaten.

Draagvlak

Mijlpalen

Projectplan

KICK-OFF IN DE PRAKTIJK

De Kick-off methode wordt veelvuldig gebruikt bij de diverse projecten van Over/Nieuw. Heb jij het Kick-off boek gekocht? Hieronder kun je de bijlagen downloaden.

 

Kick-off blijft constant in ontwikkeling en we zijn dan ook heel benieuwd naar jouw ervaringen. Dus laat ons vooral weten wat je ervan vindt! Wil je Kick-off direct toepassen op jouw praktijk? Dan is onze inzet tijdens een Kick-off sessie misschien meer geschikt! KICK-OFF SESSIE
    Het laatste nieuws in je inbox?