WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

The Global Women’s Helplines Project

GNWS Foundation

 

Op dit moment is er geen nauwkeurige, betrouwbare en internationaal toegankelijke informatie beschikbaar over de hulp en ondersteuning aan slachtoffers van huiselijk- en seksueel geweld. Om de veiligheid te versterken en te waarborgen, is het van groot belang dat er betrouwbare informatie omtrent bestaande hulplijnen (helplines) is. Welke tevens internationaal bekend en en erkend worden. Daarom is er de noodzaak voor een internationaal erkende database. Samen met de GNWS Foundation en internationale partnerorganisaties werkt Over/Nieuw aan het oprichten van Lila.help. Een internationale database van hulplijnen voor slachtoffers van gender-gerelateerd geweld.

Aanpak

In korte tijd zullen er grote stappen gemaakt worden. Fondsenwerving, het vullen van de database en het valideren van alle informatie. In samenwerking met alle partnerorganisaties wereldwijd, wordt de database ingericht waar mogelijke slachtoffers van gender-gerelateerd geweld of aanverwanten betrouwbare informatie kunnen vinden. Over/Nieuw fungeert als projectleider en trekt de kar met betrekking tot de fondsenwerving, database validatie, uitbreiding van het netwerk en de ondersteuning van organisaties waar in het land waar zij actief zijn nog geen nationale hulplijnen beschikbaar zijn.

''Over/Nieuw helpt de GNWS Foundation met het opzetten, vullen en uitbreiden van een internationale database met hulplijnen voor slachtoffers van gender-gerelateerd geweld.''

BETROKKEN OVER/NIEUWERS

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?