Werken met de Wet zorg en dwang

De invoering van de Wet zorg en dwang (Wzd) vraagt om veel veranderingen in de organisatie. Wij helpen jouw zorgorganisatie graag klaar te stomen voor deze wet. Of het nu gaat om scholing, informatie, implementeren van nieuwe werkwijzen of het coördineren van een heel traject, Over/Nieuw helpt je daarbij.

Werken met- en implementeren van het stappenplan Wet zorg en dwang

De invoering van de Wet zorg en dwang (Wzd) bracht het afgelopen jaar veel ontwikkelingen met zich mee. Processen anders inrichten vraagt om tijd en aandacht die niet altijd voor handen ligt. Met de coronacrisis is de invoering van de Wzd bij veel zorgorganisaties op de achtergrond geraakt. Begrijpelijk, het is op dit moment alle hens aan dek om de reguliere zorg te kunnen blijven bieden.

 

Wij zorgen voor de tijd en aandacht die de implementatie van de Wet zorg en dwang van jullie vraagt. Het inrichten van het stappenplan Wzd, alle betrokkenen goed en tijdig informeren en het kunnen afstrepen van alle nodige aanpassingen – met onze ervaring, energie en enthousiasme helpt Over/Nieuw jou en jouw organisatie op weg.

Verandering

Beweging

Praktijk

Benieuwd naar onze ervaring met de implementatie van de Wet zorg en dwang?

De implementatie van de Wet zorg en dwang vraagt om het overzicht houden op- en het doorvoeren van een breed scala aan aanpassingen. Denk aan het omscholen van personeel, herschrijven van beleidsdocumenten en werkwijzen en bewaken van de registratielast. Bij Zonnehuisgroep Amstelland passen wij onze ervaring en energie hierin toe

 

Binnen de Wzd staat de rol van de onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon centraal. Het LSR, het landelijk steunpunt medezeggenschap, is één van de vier aanbieders die in deze vertrouwenspersonen voorziet. Om de extra werkdruk die de invoering van de Wzd voor het LSR geeft te verlichten en te ondersteunen in een soepele implementatie van nieuwe werkprocessen, staan wij klaar. Wij voorzien in het creëren van ademruimte en adviseren in het optimaliseren van nieuwe processen.

 

Het overgangsjaar 2020 van de Wzd is voorbij. Lees hier hoe Over/Nieuwers Selinde en Penina het afgelopen jaar hebben ervaren met hun werkzaamheden op het gebied van de Wzd.

 

Kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen

Bij Over/Nieuw willen we de beste oplossingen voor de zorg. Om dat vorm te geven is een goede vertaling nodig van theorie naar praktijk. Bij Over/Nieuw kom je tijdens de Kick-Off workshop erachter wat de allerbeste richting is. Met elementen van projectmatig werken, Lean Startup en Scrum bereik je samen met ons binnen afzienbare tijd mijlpalen en concrete resultaten met maximale impact.

 

Liever direct even sparren of meer horen over onze mogelijkheden? Chat, bel (06 143 11 032) of stuur ons een e-mail. 

 

Onze merkbeloften

Wij geven een nieuwe impuls door middel van:

Maatwerk

Wij maken van jouw vraag een oplossing.

Impact

Samen werken aan maatschappelijke impact.

Resultaat

Vooraf vastgestelde resultaten die werken in de praktijk.

Het laatste nieuws in je inbox?