WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

“Help, ik ga naar een verpleeghuis”

Amsta

 

De overgang van zelfstandig wonen naar een verpleeghuis is een impactvolle stap in het leven van een oudere. Een verhuizing brengt altijd veel werk met zich mee. Laat staan wanneer er ook nog indicaties aangevraagd moeten worden en je op de wachtlijst van een verpleeghuis moet komen te staan. De organisatie van de verhuizing kan veel stress en onzekerheid met zich meebrengen. Om ervoor te zorgen dat deze tijd zo soepel mogelijk verloopt, werkt Over/Nieuw samen met verschillende zorggroepen, zo ook Amsta aan eenduidige informatie.

Om te weten waar ouderen en hun naasten aan toe zijn en wat er allemaal moet gebeuren, is het belangrijk om gebundelde en eenduidige informatie te bieden. Zo wordt duidelijk waar men staat in het proces, wat er op dat moment moet gebeuren en welke stappen nog volgen.

 

Aanpak

In samenwerking met verschillende zorgaanbieders in de regio Amsterdam wordt er gewerkt aan een duidelijk overzicht van wat er komt kijken bij de verhuizing naar een verpleeghuis. Door deze informatie te bundelen en te verspreiden onder zorginstellingen en huisartsen in de regio, vangen we twee vliegen in één klap. Allereerst weten de ouderen en hun naasten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten in het verhuisproces. Daarnaast kunnen zorgaanbieders en verpleeghuizen nieuwe cliënten direct doorverwijzen naar de informatiebundel. Over/Nieuw neemt de rol van projectleider op zich en stuurt de ontwikkeling en verspreiding van de te ontwikkelen brochure aan.

“Eenduidige en gebundelde informatie verstrekken aan ouderen in het verhuisproces naar een verpleeghuis.”

BETROKKEN OVER/NIEUWERS

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?