Bedrijfsprocessen, employee journey én digi-koffie momentjes

 

Hoe is de stage op jouw pad gekomen?

Voor het afronden van mijn master Arbeids- en Organisatiepsychologie: Consultancy & Organizational Development was ik op zoek naar een stage in de wereld van consultancy. Naast het advies geven aan bedrijven, leek het mij vooral leuk om mee te werken aan de implementatie en verdere uitvoering.

 

De vacature van Over/Nieuw kwam ik tegen op de vacaturesite van mijn studie en ik was gelijk enthousiast. Als projectmanager draai je echt mee bij de externe organisatie en daardoor kan je veel betekenen en zie je ook daadwerkelijk wat jouw werk oplevert. Daarnaast werkt iedereen bij Over/Nieuw samen aan het eigen bedrijf. Het is dus allesbehalve hiërarchisch. Zodra je binnenkomt krijg je jouw eigen taken en verantwoordelijkheden waar je je eigen invulling aan geeft. Ik vind het heel leuk dat je op die manier zelf sturing kunt geven aan wat je graag zou willen doen, leren en ontwikkelen.

 

Toen ik de website van Over/Nieuw doorspitte kwam ik een foto tegen van het team en herkende ik een mede-studiegenoot van mij. Ik nam contact met haar op en zij wist me nog enthousiaster te maken voor de stage. Mede door haar verhalen over de afwisselende taken die ze had. Diezelfde dag nog heb ik mijn sollicitatiebrief opgestuurd.

 

Waar houd je je mee bezig tijdens je stage bij Over/Nieuw?

Ik heb twee grote stage-opdrachten en verder spring ik bij waar mijn Over/Nieuw collega’s handen tekort komen. Alle Over/Nieuwers zijn van maandag tot en met donderdag hard aan het werk bij hun externe projecten en steken op vrijdag tijd en energie in de groei en ontwikkeling van Over/Nieuw. Sommige taken van de interne bedrijfsvoering kosten net iets meer tijd, dus dan kom ik om de hoek kijken.

Mijn twee opdrachten hebben betrekking op de bedrijfsprocessen en de employee journey van Over/Nieuw.

 

Bedrijfsprocessen

Door middel van literatuuronderzoek en brainstormsessies ben ik bezig met het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen. Over/Nieuw werkt volgens holacracy. Er is geen managementlaag en de taken en verantwoordelijkheden zijn onderling verdeeld over cirkels en rollen. Dus, het draait bij Over/Nieuw om zelfsturing en er is sprake van een platte, horizontale organisatie. De structuur is helder, maar bedrijfsprocessen zijn eigenlijk overkoepeld daaraan. Door de processen uit te werken krijg je een beter overzicht van het geheel. Hierdoor kan de samenwerking tussen de verschillende cirkels en rollen worden verbeterd.

 

 

Employee journey

Voor deze opdracht kijk ik naar de persoonlijke ontwikkeling van Over/Nieuwers. Wat leer je en hoe ontwikkel je jezelf door bij Over/Nieuw te werken? Wat is voor een projectmanager belangrijk om te leren en wat willen Over/Nieuwers zelf graag ontwikkelen? Het belangrijkste doel van deze opdracht is dat (nieuwe) Over/Nieuwers een beter beeld krijgen van hoe je loopbaan bij Over/Nieuw er (ongeveer) uit ziet, zodat je weet wat je kunt verwachten en je er zelf meer sturing aan kunt geven.

 

Naast deze opdrachten pak ik taken op waar collega’s hulp bij kunnen gebruiken of taken die mij zelf leuk, nuttig en interessant lijken. Zo heb ik bijvoorbeeld de tweede kwartaalstart van dit jaar georganiseerd en help ik mee aan het schrijven van een praktisch managementboek voor de persoonlijke ontwikkeling van professionals.

 

En toen was er corona tijdens jouw stage-periode…  zuur! Hoe ga jij/wij er mee om?

Het is een gekke tijd om stage te lopen. Ik moet bekennen dat ik het thuiswerken wel saai en eentonig vind. Maar het beeldbellen met collega’s en de digitale koffiemomentjes tussendoor maken veel goed!

 

Ik heb het geluk gehad dat ik begin februari startte en dus nog een maand met collega’s op kantoor heb kunnen werken. Hierdoor kende ik iedereen wel persoonlijk. Een vraag, overleg of brainstormsessie moet nu via beeldbellen en dat is best gek als je iemand nog nooit in het echt hebt ontmoet.

 

Gelukkig is Over/Nieuw snel wegwijs geworden in op afstand met elkaar verbonden blijven. Alle berichten, cadeautjes en digi-borrels zorgen ervoor dat de connectie blijft en het geeft een vertrouwd gevoel. Over/Nieuw is, en blijft daardoor een hecht team! Iedereen houdt elkaar goed op de hoogte. Zowel qua werk, als leuke nieuwtjes, motivatietips en weekendplannen die nog met elkaar gedeeld worden!

 

Het laatste nieuws in je inbox?