WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken wij aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Organisatie expertisebijeenkomst GGZ

CCE – Centrum voor Consultatie en Expertise

 

Het CCE ondersteunt zorgprofessionals door expertise over ernstig probleemgedrag te delen en toegankelijk te maken, met als doel om cliënten met probleemgedrag een betere kwaliteit van leven te verschaffen.

 

Deze ondersteuning kan ook geboden worden door te faciliteren dat instellingen van elkaar leren. Door als CCE verbindingen te realiseren tussen organisaties en afdelingen kunnen zij elkaars fouten en oplossingen tot zich nemen en hoeft het wiel binnen iedere casus niet opnieuw uitgevonden te worden. Met deze reden heeft het CCE besloten om een digitale expertisebijeenkomst te organiseren voor GGZ-organisaties. Een digitale expertisebijeenkomst organiseren bleek in het verleden moeizaam van de grond te komen. Door de coronacrisis is digitaal overleggen het nieuwe normaal geworden. Hét moment dus om alsnog een digitale expertisebijeenkomst op te zetten.

 

De bijeenkomst is een kans voor het CCE om meer zorgprofessionals in de GGZ bij elkaar te brengen en expertise te laten delen. Over/Nieuw is verantwoordelijk voor het organiseren en faciliteren van deze bijeenkomst.

Aanpak

Het CCE is op de hoogte van actuele thema’s waar extra uitwisseling bij nodig is binnen de GGZ. Er zijn drie thema’s vastgesteld, waarna het vierde thema is vastgesteld door bij de deelnemers op te halen waar zij meer over willen weten. De thema’s stonden in het teken van de volgende onderwerpen: Wlz in de GGZ, Meerzorg en afdelingen met disharmonische profielen. Nadat inhoudelijk de onderwerpen vastgesteld waren heeft Over/Nieuw de hele organisatie en technische ondersteuning op zich genomen. De bijeenkomst bestond naast een plenaire start en afsluiting, uit sessies waarin deelnemers in break-out rooms begeleid worden door experts, geïnspireerd worden door best-practices, uitleg kregen over nieuwe wetten of d.m.v. vrije discussies op nieuwe innovatieve ideeën gebracht werden.

''Samen met het CCE werkt Over/Nieuw aan mogelijkheden om zorgprofessionals met elkaar te verbinden, zodat zij elkaar kunnen inspireren en mede hierdoor kunnen innoveren.''

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?