WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Welzijn in de regio Oosterhout versterken

Animo

Toen het ziekenhuis uit Oosterhout vertrok groeide bij verschillende lokale zorgorganisaties de behoefte aan betere samenwerking op het gebied van preventie. Om aan de preventievraag tegemoet te komen, werd Animo opgericht.

Animo werkt aan verschillende programma’s vanuit het begrip positieve gezondheid. Het begrip positieve gezondheid is bedacht door onderzoekster en huisarts Machteld Huber. Gezondheid is in haar filosofie meer dan alleen de lichamelijke of geestelijke gezondheid.  Machteld Huber gaat er vanuit dat binding met je omgeving en het hebben van een passie je gezondheid sterk kunnen beïnvloedden. Vanuit dit principe werkt Animo aan een gezonder Oosterhout.

Aanpak

Animo zoekt met Over/Nieuw als projectleider constant de verbinding tussen de verschillende zorgorganisaties die bij Animo aangesloten zijn. Bij het opzetten van programma’s acteert Over/Nieuw als aanjager en procesbewaker.

Samen met de betrokken organisaties werkt Over/Nieuw aan projecten die het welzijn van inwoners van Oosterhout versterken. Bijvoorbeeld door kookavonden voor alleenstaande mannen te organiseren, door de Informatievoorziening voor mantelzorgers te verbeteren en door het versterken van de verbinding tussen welzijnswerkers en de eerstelijnszorg.

Thomas van der Vange (Surplus): 'De persoonlijke betrokkenheid en de punctualiteit van Over/Nieuw werd erg gewaardeerd.'

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?