WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Verhogen vaccinatiegraad Amsterdam

GGD Amsterdam-Amstelland

 

Binnen de regio van de GGD Amsterdam-Amstelland heeft Jeugdgezondheidszorg te maken met een (zeer) lage vaccinatiegraad. De GGD wil deze dalende trend keren met behulp van sociaal-demografisch onderzoek en interventies op maat.

Aanpak

Om interventies op maat te kunnen ontwikkelen en uitvoeren, wordt gebruik gemaakt van de door de WHO ontwikkelde methodiek Tailoring Immunization Programmes (TIP). Deze methodiek is een gevalideerde methodiek om te onderzoeken hoe je vaccinatieprogramma’s meer op maat kan inzetten. Stakeholders worden in een vroeg stadium betrokken om na te gaan wat precies de oorzaken zijn om geen vaccinatie te halen en welke (populatiegerichte) maatregelen zouden kunnen werken. Deze aanpak resulteert in praktische en evidence based interventies om de vaccinatiegraad in Amsterdam te verhogen.

 

De projectleider van Over/Nieuw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuwe aanpak (vaccinatieprogramma meer op maat) en de ontwikkeling  en implementatie van interventies.

''Interventies op maat, wetenschappelijk onderbouwd en samen met inwoners ontworpen: voor een effectieve aanpak.''

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?