WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Sluiting verzorgingshuis

De Drie Hoven is rond 1971 gebouwd als verzorgingshuis. Sinds de afschaffing van de AWBZ krijgen alleen verpleeghuiscliënten nog een indicatie. Het gebouw van De Drie Hoven is daar op termijn niet meer geschikt voor. Daarom is besloten het verzorgingshuis te sluiten met als einddatum 31 december 2019.

 

De sluiting van een verzorgingshuis heeft gevolgen voor bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. Alle 116 bewoners en al het personeel moeten herplaatst worden. Een lastige klus waarbij de vraag over hoe je een locatie, die steeds leger wordt, leefbaar houdt ook een rol speelt.

Aanpak

Middels woon-wens en werk-wens gesprekken wordt gekeken naar een nieuwe plek voor alle bewoners en medewerkers. Een aantal studenten mag op De Drie Hoven wonen in ruil voor vrijwilligerswerk. Het koppelen van bewoners en studenten heeft geleid tot verschillende bijzondere ontmoetingen. Daarnaast is de bewonersvergadering gestart om zo met elkaar, medewerkers en bewoners, in gesprek te blijven. Zo is een werkwijze ontwikkeld waarbij de studenten optimaal ingezet kunnen worden ter ondersteuning van de bewoners.

"Over/Nieuw denkt mee als sparringspartner en biedt praktische ondersteuning"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?