WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Het AKJ

In 2019 heeft de Commissie Onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg haar eindrapport ‘Onvoldoende beschermd. Geweld in de Nederlandse jeugdzorg van 1945-heden’ gepubliceerd. Daaruit blijkt dat geweld binnen de jeugdzorg (te veel) voorkomt en grote negatieve gevolgen heeft voor het latere dagelijkse leven van slachtoffers. Het AKJ, een organisatie waar vertrouwenspersonen werken die dagelijks jeugdzorginstellingen bezoeken, willen hun bijdrage leveren aan het verkleinen van dit grote maatschappelijke probleem.

Aanpak

Over/Nieuw ondersteunt door samen met de vertrouwenspersonen, jongeren, jeugdzorginstellingen en andere stakeholders een projectaanpak te ontwikkelen. Een aanpak die het onderwerp uit de taboesfeer haalt. Die past bij de partijdige positie die vertrouwenspersonen richting de jongeren hebben. En een realistische aanpak die binnen de invloedsfeer van het AKJ ligt.

''Met een complex onderwerp als dit ontstaat het risico om focus te verliezen. Over/Nieuw helpt door af te blijven bakenen wat wel en wat niet realistisch is''

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?