WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Procedure Rechterlijke Machtiging

Vanaf januari 2020 komt de procedure Rechterlijke Machtiging te vallen onder de Wet zorg en dwang. Deze wetswijziging zorgt voor belangrijke veranderingen omtrent de opname van cliënten met dementie. In samenwerking met de Zonnehuisgroep Amstelland werkt Over/Nieuw aan het inzichtelijk maken van de gewijzigde procedure door de wetswijziging. Met andere organisaties in de regio wordt in samenspraak gekeken hoe deze wijzigingen in de praktijk gebracht gaan worden.

 

Door de nieuwe wet is het voor veel organisaties in de regio Amstelland onduidelijk wie welke taak op pakt en wie waarvoor verantwoordelijkheid is. Over/Nieuw maakt dit inzichtelijk, zodat de implementatie van de nieuwe wet geen problemen oplevert voor cliënten en de verschillende stakeholders.

Aanpak

Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de wetswijziging is Zonnehuisgroep Amstelland begonnen met het in kaart brengen van de veranderingen voor de procedure Rechterlijke Machtiging. Vervolgens wordt gekeken wat dit betekent in de praktijk en worden hierover afspraken gemaakt met andere partijen. Over/Nieuw ondersteunt dit gehele traject.

"Door het grondig in kaart brengen van de veranderingen rondom de hernieuwde procedure Rechterlijke Machtiging komen tot een goede implementatie onder de nieuwe Wet Zorg en Dwang."

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?