WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Positieve Gezondheid – Preventie met een coach

Sturen op gezondheid in plaats van op uren, met de gezondheid van de cliënt als output van de zorg. Dat is het idee achter de Personal Coach voor iedereen, geïnspireerd op het concept positieve gezondheid. Door doelen te stellen die echt aansluiten bij de leefwereld en motivatie van de cliënt, komen deze stappen dichterbij. Met coaching worden gezondheidsdoelen bereikt, waardoor het gezondheidsoppervlak vergroot, het gevoel van welbevinden versterkt en zorgkosten op de lange termijn verlagen.


Zorg waar meer ruimte komt voor preventie, waarbij de output niet de uren zijn maar gezondheid en waar de veerkracht van de cliënt centraal staat. Dat waren de vraagstukken voorafgaand van dit traject. Door het concept positieve gezondheid door te vertalen naar een praktisch toepasbare dienst in de thuiszorg kunnen cliënten actief met de eigen gezondheid aan de slag.

Aanpak

Thuiszorgmedewerkers worden personal coaches na de leergang. Coachingstechniek, motivational interviewing en het concept ‘Positieve Gezondheid’ vormen de basis van de gesprekken. Om de resultaten van het project te kunnen meten, werken we samen met het Athena Institute. Preventie met een Personal Coach bestaat uit de onderdelen leergang tot Personal Coach, tool om Gezondheidsdoelen te formuleren, coaching op basis van Motiverende Gespreksvoering. In dit filmpje vertelt Anne Nieboer je meer, in een productie van het Institute for Positive Health.

"Over/Nieuw heeft een nieuwe dienst ontwikkeld die leidt tot de gezondheid van de cliënt als output voor de zorg"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?