WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Leren door te doen

Bij zorgorganisatie Amstelring is de koerst ingezet om de verpleeghuiszorg op een kleinschalige manier rondom de cliënt te organiseren. Deze nieuwe koers is getest bij twee locaties binnen de organisatie. Om een zo breed mogelijk leereffect en extra draagvlak te creëren binnen de organisatie, is er gekozen voor een leuke, laagdrempelige en informatieve manier van kennisdeling met alle stakeholders.


Hoe zorg je ervoor dat de geleerde lessen en successen binnen een pilot gedeeld worden met de rest van de organisatie? Hoe zorg je ervoor dat er tijdens de pilotfase al meer draagvlak binnen de organisatie ontstaat voor de nieuwe koers? Door op een slimme manier kennis te delen en stakeholders vroegtijdig te betrekken bij de nieuwe ontwikkelingen.

Aanpak

Over/Nieuw zorgde ervoor dat de rest van de organisatie leerde van de twee experimenterende verpleeghuizen. Er werd kennis vergaard, interviews gehouden en verslag gedaan van de ontwikkelingen in de pilots. Dit werd gebundeld en online gedeeld met stakeholders middels nieuwsupdates.

"Vroegtijdig draagvlak creëren voor een nieuwe koers en optimaal leren van de pilots."

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?