WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Jong & Zorgend

Op lokaal niveau inzicht krijgen in de omvang en aard van de problematiek en ondersteuningsvraag van jonge mantelzorgers. Dat was het doel van het project Jong & Zorgend. Een samenwerking tussen de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn en Mantelzorg & Meer in opdracht van Provincie Noord-Holland.

 

Het tijdig herkennen en ondersteunen van de jonge mantelzorger kan overbelasting en problemen op latere leeftijd voorkomen. Er was echter nog te weinig inzicht in de omvang en de aard van de problematiek en de ondersteuningsvraag van jonge mantelzorgers.

Aanpak

In totaal zijn 71 jonge mantelzorgers geïnterviewd, 37 gesprekken met professionals gevoerd en 5 brainstormsessies met jonge mantelzorgers gehouden. Uit het onderzoek kwamen vier aanbevelingen naar voren: maak gezinsondersteuning toegankelijk voor jonge mantelzorgers en hun gezinnen, faciliteer laagdrempelig lotgenotencontact voor jonge mantelzorgers, bekrachtig de rol van school als voorwacht voor jonge mantelzorgers en geef goede informatie en werk aan het beeld van jonge mantelzorgers. Op basis van de aanbevelingen is het ondersteuningsaanbod voor jonge mantelzorgers ontwikkeld. Samen met jongeren worden er oplossingen voor hun problemen ontwikkeld, zodat gemeentes hun beleid hierop kunnen aanpassen.

"Projectmanagement inzetten om de samenleving te verbeteren"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?