WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Innovatiesysteem voor zelfsturende teams in de thuiszorg

Het hoogste doel, goede zorg leveren, moet steeds centraal staan bij het slimmer maken van de zorgteams en de organisatie. Om te zorgen dat de zelfsturende teams niet als eilandjes gaan fungeren maar de kwaliteit van zorg overal gelijk blijft, is een eigentijds kwaliteitssysteem ontwikkeld. Naast dat deze ISO gecertificeerd is, leren thuiszorgmedewerkers van elkaar door eigen fouten en successen die gemaakt worden in het werk.

Hoe houd je als zelfsturende organisatie de kwaliteit in alle teams hoog? Hoe zorg je ervoor dat slimme innovaties en oplossingen in het ene team gedeeld worden met de hele organisatie? Hoe bouw je aan een cultuur waar je fouten openlijk deelt en er met elkaar van kan leren? Door het ontwikkelen van een slim en laagdrempelig innovatiesysteem.

Aanpak

Er is eerst een organisatiescan gedaan en gekeken op welke punten de organisatie verbeterd kon worden. Door middel van het meten van de fouten en successen binnen de organisatie zijn in een half jaar tijd verschillende verbeterprojecten gestart. In samenwerking met de thuiszorgmedewerkers is er in een innovatieLab gericht gewerkt aan praktische verbeteringen in de zorg. Volgens een vaste methodiek geënt op onze eigen Kick-off methodiek, lean en scrum worden er slimme oplossingen bedacht en getest in de praktijk. Na een succesvol experiment wordt het met alle teams gedeeld en geïmplementeerd in de organisatie. Door dit systeem is de organisatie verkozen tot ‘Slimste bedrijf van Nederland’.

 

"Stimuleren van verbeteringen en innovaties binnen een zorgorganisatie waardoor de kwaliteit van zorg continu verbeterd"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?