WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken wij aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Als ik later groot ben...

In de brievenbus van ‘Als ik later groot ben’ worden toekomstdromen van kinderen en jongeren in Zwijndrecht verzameld. Elk kind zou het gevoel moeten hebben alles te kunnen worden wat hij of zij wil, ongeacht de gezinssituatie. ‘Als ik later groot ben’ wil alle kinderen in Zwijndrecht bereiken en in het bijzonder de kinderen die vanuit huis uit wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het project houdt zich met een positieve insteek bezig met de vragen: ‘Waar zijn kinderen in Zwijndrecht mee geholpen?’ en ‘Waarom zijn nog niet alle kinderen en gezinnen in armoede in beeld’? Daarnaast werkt ‘Als ik later groot ben’ samen met de organisaties en bedrijven aan het beste aanbod voor de doelgroep.

 

In Zwijndrecht groeien er zo’n 1200 kinderen op in armoede. Verschillende organisaties zetten zich voor hen in, maar lang niet alle kinderen en gezinnen in armoede worden gehoord of bereikt. Waar ligt de behoefte precies en waar zijn zij écht mee geholpen? ‘Als ik later groot ben’ gelooft erin dat als je kinderen wilt helpen, je in de eerste plaats vanuit de leefwereld van het kind moet denken.

Aanpak

Na ‘Als ik later groot ben’ succesvol in de gemeente Almere te hebben opgezet, is nu de gemeente Zwijndrecht aan de beurt. Middels een wijkgerichte aanpak richt ‘Als ik later groot ben…’ zich op kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Het doel is om zoveel mogelijk dromen en vragen op te halen van de doelgroep. Uit de droom volgt een breed gesprek met het kind en de ouder/verzorger: ‘Wat heb jij nu nodig om de eerste stap naar jouw droom te realiseren en hoe kunnen wij jouw daarmee helpen?’. Er wordt meegedacht met de gezinnen en er vindt doorverwijzing plaats naar partijen die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Naast het verbinden van de vraag met het aanbod, wordt er ook samen met de aanbieders gekeken naar wat er beter kan.

''Elk kind en jongere in Zwijndrecht zou het gevoel moeten hebben alles te kunnen worden wat hij of zij wil!''

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?