WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Als ik later groot ben...

Hoe kunnen kinderen in armoede in Almere écht geholpen worden? Een participatief actieonderzoek waar kinderen en jongeren hun stem laten horen, leidt tot meer inzicht. In de brievenbus worden toekomstdromen van kinderen en jongeren verzameld. Daarachter werken organisaties en bedrijven samen die aanbod hebben voor de doelgroep.

 

In Almere groeien meer dan 7.400 kinderen op in gezinnen waar minder dan 120% van het minimuminkomen te besteden is. Verschillende organisaties zetten zich voor hen in, maar lang niet iedereen in de stad weet dat die voorzieningen bestaan of hoe je daar aanspraak op maakt. Waar ligt de behoefte precies en waar zijn zij écht mee geholpen?

Aanpak

Middels een gebiedsgerichte aanpak richt ‘Als ik later groot ben…’ zich op kinderen en jongeren in armoede van 0 t/m 18 jaar en ouders/verzorgers. Het doel is om zoveel mogelijk dromen en wensen op te halen van de doelgroep. Hierna wordt er met een breed gesprek gekeken hoe het gezin het beste geholpen kan worden. Er wordt meegedacht met de gezinnen en er vindt doorverwijzing plaats naar partijen die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een participatief actieonderzoek waar kinderen en jongeren hun stem laten horen, leidt tot meer inzicht. In een jaar tijd is een innovatieve armoede aanpak opgezet en geïmplementeerd in de hele stad met als doel de kinderen beter te helpen en ondersteunen.

"Tijdens het opzetten van de aanpak zijn al 500 toekomstdromen van kinderen verbonden met bestaand aanbod in de stad"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?