OVER/NIEUWS

We zijn jarig!

 

Vandaag, 1 april 2019, is het zover! Over/Nieuw bestaat 3 jaar. Het idee van Anne – een enthousiaste net afgestudeerde psychologie student uit Groningen – groeide uit tot een bedrijf, een hecht team, mooie projecten en een eigen opleidingstak! Met als doel maatschappelijke vernieuwing. Hoe dat is gegaan? Tijd voor een terugblik.

PIONIEREN IN 2016

Op 1 april 2016 werd het Over/Nieuw kantoor midden in de Jordaan feestelijk geopend, de huisstijl en de website werden met een knal gelanceerd. Dat jaar werkten we met 6 Over/Nieuwers aan projecten bij verschillende opdrachtgevers onder andere zorgorganisaties en gemeenten. Met mooie resultaten rondom positieve gezondheid, ondersteuning bij reorganisaties, vernieuwend communiceren rondom veranderingen en het opzetten van een nieuwe dienst in de thuiszorg!

In dat jaar werd ook onze eigen kick-off methodiek ontwikkeld. Dit is onze innovatieve projectaanpak op basis van een canvas. Destijds schreven we er een boek over en nu, drie jaar later, werken we nog altijd met deze methodiek! Het boek werd gelanceerd tijdens de eerste editie van RESET en lees je hier KICK-OFF: HET BOEK. Een middag in het teken van succesvol opnieuw beginnen en het maken van maatschappelijke impact. In groepen werd het project-canvas ingevuld. De vier finalisten deelden inspirerende verhalen tijdens de finale van de RESET-award. Met de award worden organisaties in het zonnetje gezet die met succes opnieuw zijn begonnen en zo meer maatschappelijke impact maken!

GROEI IN 2017

Toen volgde 2017, dat in het teken stond van groei. Tijdens verschillende ‘Pizza & Proseccoborrels’ leerden young professionals Over/Nieuw kennen. Dat jaar zijn we van 6 naar 9 Over/Nieuwers gegroeid! Samen werkten we aan verschillende projecten bij onder andere Amstelring, Emile thuiszorg, Ons Tweede Thuis, PCSOH, Mantelzorg en Meer, gemeente Almere, gemeente Zutphen en gemeente Bronckhorst.

 

We maakten onder meer maatschappelijke impact door in Noord-Holland 71 jonge mantelzorgers te interviewen en samen met de jongeren oplossingen voor hun problemen te ontwikkelen. Voor gemeente Bronkhorst ontwikkelden we een nieuwe dienst in de thuiszorg, waarin huishoudelijke hulp wordt gecombineerd met persoonlijke verzorging en individuele begeleiding met als resultaat: tevreden cliënten! In Oost-Nederland werkten we mee om van het Cleantech Center hét duurzame innovatiecentrum te maken. En nog veel meer! Natuurlijk werd ook dit jaar de RESET-award uitgereikt! Jan van Betten, oprichter van Nudge mocht de award in ontvangst. Hij richtte Nudge op met het idee om duurzaamheid in de samenleving onder de aandacht te brengen. “Opnieuw beginnen is niet makkelijk maar als je ziet wat je er voor terug krijgt dan maakt het de moeite waard.”

BREDE ONTWIKKELING IN 2018

Plots was daar 2018 en dat begon goed: Anne Nieboer (oprichter Over/Nieuw) werd door het Financieel Dagblad benoemd als één van de jonge beloften die de toon zetten in Nederland! Ook mocht Anne dit jaar Over/Nieuw presenteren bij TEDxAmsWomen voor de StartupAward.

Het jaar stond in het teken van ontwikkeling. Natuurlijk met mooie nieuwe projecten zoals ‘Als ik later groot ben in Almere’ of het opzetten van personenalarmering in gemeente Haarlemmermeer. Maar ook Over/Nieuw intern ontwikkelde verder. We namen een drietal podcasts op, om inzichten uit onze projecten en die van experts te delen. De Over/Nieuw Academie werd opgezet. In deze leergang voor maatschappelijk betrokken professionals wordt er in inspirerende sessies ingegaan op het maken van sociale en maatschappelijke impact. De Academie is er voor de persoonlijke ontwikkeling van Over/Nieuwers en geïnteresseerden van buitenaf. In de zomer zijn we volgens het holacratische model gaan werken, met cirkels en rollen. Zo zijn we nog meer gezamenlijk verantwoordelijk voor het runnen van de organisatie, omdat iedere Over/Nieuwer zijn eigen rol met bijbehorende verantwoordelijkheden heeft.

Ook was daar de derde editie van RESET. De winnaar was De Vrije Hogeschool, die zichzelf na een brand letterlijk opnieuw uitvond.

NOG MEER MAATSCHAPPELIJKE IMPACT IN 2019

Ook in 2019 zetten we ons weer vol enthousiasme in voor maatschappelijke vernieuwing. Het jaar begon goed met mooie nieuwe projecten en opdrachtgevers in de (semi-) publieke sector. Zoals gemeente Midden-Groningen, Zonnehuisgroep Amstelland en een nieuw project bij gemeente Haarlemmermeer!

We kijken vol enthousiasme uit naar nieuwe projecten, nieuwe opdrachtgevers, nieuwe Over/Nieuwers, nieuwe frisse ideeën, inspirerende brainstorms en een hoop voldoening uit ons werk. Want uiteindelijk werken wij als Over/Nieuw toe naar het maken van nóg meer maatschappelijke impact!

PROOST, OP OVER/NIEUW EN OP NOG VELE JAREN VOL MAATSCHAPPELIJKE IMPACT!

Het laatste nieuws in je inbox?