WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

OVER/NIEUW ACADEMIE

De Over/Nieuw academie is een inspirerende leergang van een aantal maanden. In vier inspirerende trainingen wordt ingegaan op verschillende aspecten die je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Gericht op het verschil maken en ideeën omzetten in acties. Verschillende experts en voorlopers in hun vakgebied delen methodieken en inspirerende verhalen. Allemaal gericht op de grote vraag: Hoe maak je verschil in deze maatschappij?

Dit jaar bestond onze Over/Nieuw Academie uit de volgende sessies:

1

Verandering

Beweging

Praktijk

SESSIE 1: EFFECTIEF COMMUNICEREN

Vrijdag 31 januari 2020 – 14.45-17.30 uur

Herkenbaar voor iedere professional: een overleg van een uur maar als je de zaal uit loopt heb je het idee nog geen stap verder te zijn gekomen. Effectief communiceren is super belangrijk. Maar hoe zorg je er nou écht voor dat er geen onnodig lange discussies zijn? Kortom, hoe kom je snel tot de kern? Daar gaan we mee aan de slag tijdens de eerste sessie van de Over/Nieuw Academie 2020!

Psycholoog-coach Nicoline Hermans vertelt over verschillende technieken die helpen om de leiding te nemen in een gesprek en we gaan oefenen met het gesprek in de juiste richting duwen.

 

2

SESSIE 2: OMGAAN MET WEERSTAND

Vrijdag 21 februari 2020 – 13.45-17.30 uur

Het idee van verandering of innovatie wekt vaak weerstand op bij mensen die er mee te maken krijgen. Verandering roept vragen op als ‘Ben ik straks nog wel in staat om mijn baan goed uit te voeren?’ of ‘Hoe moet ik dit doen naast mijn huidige taken?’.

Maar wat is weerstand eigenlijk en waaruit komt dit voort? Kayleigh van Oorschot, expert op dit gebied, vertelt over verschillende vormen van weerstand en hoe nuttig weerstand juist kan zijn. Weerstand kan gebruikt worden om verandering of innovatie te laten slagen!

 

Handvaten

Inspiratie

Krachtvelden

3

Presenteren

Communicatie

Pitchen

SESSIE 3: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Vrijdag 26 juni 2020 – 14.00-17.00 uur

We duiken tijdens de derde sessie in de wereld van persoonlijk leiderschap. Hoe ga je om met verschillende complexe materie, hoe gebruik je je kwaliteiten en talenten om je doelen te realiseren? Expert op het gebied van persoonlijk leiderschap Egon Beaart leert ons hoe je je krachten en valkuilen op een bewuste manier benut. Beaart zal ons vertellen over de V.I.P. methode en hoe jezelf beter leren kennen bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

4

SESSIE 4: FEEDBACK IN EEN VERANDERENDE ORGANISATIE

Voorlopig uitgesteld

Te lief voor elkaar zijn of iemand proberen aan te spreken, maar niet bereiken wat je wilde; het gebeurt regelmatig binnen organisaties. Voor het geven van feedback is de juiste cultuur nodig. Marian de Joode, innovatiemanager bij LTP, neemt ons mee in de wereld van feedback en teamdynamiek. Hoe realiseer je de optimale teamsamenstelling, een efficiënte samenwerking tussen teams en hoe creëer je een cultuur van feedback en openheid? Tijdens een interactieve training leren we hoe dit werkt en hoe jij dit kan toepassen in je dagelijkse praktijk.

Gesprek

Introduceren

Proces

Het laatste nieuws in je inbox?