Afwisseling, verantwoordelijkheid & maatschappelijke impact

 

Wat ik zo leuk vind aan werken bij Over/Nieuw? De afwisseling in opdrachtgevers en werkzaamheden! Zo ben je niet de gehele week verbonden aan één (thuis)werkplek en functie. Ook de organisatiestructuur is voor mij heel inspirerend. Als organisatiepsycholoog heb ik zoveel geleerd over hoe het niet moet, dat het erg verfrissend is om alle do’s in de praktijk te zien! Zoveel vrijheid, kansen én verantwoordelijkheid maken Over/Nieuw voor mij de perfecte plek om te ontdekken wat ik kan en leuk vind. Ten slotte zorgt het maatschappelijke karakter van de projecten ervoor dat ik, als echte millennial, elke dag met nieuwe energie begin en met een voldaan gevoel af kan sluiten.

 

Benieuwd naar mijn week? Lees het hieronder:

Maandag

De week start met mijn laatste dag bij één van de twee opdrachtgevers waar ik mij de afgelopen maanden voor inzette. Voor een periode van 7 maanden ben ik als interim projectleider betrokken geweest bij tal van taken en projecten bij een mooie organisatie. Door tijdelijke uitval wegens ziekte van één de projectleiders was mijn hulp hard nodig.

 

Op deze laatste dag deel ik zelfgebakken brownies uit, rond ik mijn laatste overdrachtstaken af en zet ik mijn out-of-office aan. ’s Middags staat er samen met het team een kort afscheidsmomentje gepland. Als herinnering krijg ik cadeautjes en een mooi plakboek met lieve afscheidswoorden. Leuk ter inspiratie; tijdens mijn afscheid krijg ik de opdracht om vragen aan collega’s te stellen. Vragen als: ‘Stel dat je Hester aanbeveelt voor een opdracht, wat zou je dan zeggen?’ en ‘Hoe zorgt Hester in haar projecten dat mensen een grote glimlach op hun gezicht krijgen?’. Leuke manier van zowel feedback krijgen als afscheid nemen!

 

De laatste werkdag eindigt met een eindevaluatie. Over/Nieuw collega- en mijn procesbegeleider Penina sluit digitaal aan om samen met haar en de externe opdrachtgever te evalueren over mijn inzet. Alleen maar positieve feedback gelukkig! Binnen Over/Nieuw is elke collega gekoppeld aan een procesbegeleider. Met hem of haar staat er elke maand een check-in gepland om de persoonlijke ontwikkeling binnen Over/Nieuw te bespreken en de procesbegeleider gaat dus ook mee naar de (tussentijdse) evaluatie met de klant.

Dinsdag

Op dinsdag begin ik mijn dag met een controle bij het ziekenhuis. Op de heenweg besteed ik mijn reistijd nuttig en bel ik met één van mijn Over/Nieuw collega’s Anke. Anke is net terug van haar vakantie en tijdens haar afwezigheid heb ik haar taken waargenomen binnen onze cirkel ‘Leukste kantoor’. Intern runnen wij Over/Nieuw via een systeem van zelforganisatie. En zo zijn er vijf cirkels die zich elk op een andere focus van de bedrijfsvoering richten. Anke en ik zorgen er met nog twee collega’s voor dat ons kantoor de allerleukste werkplek van Nederland is!

 

Na mijn controle is het tijd om aan de slag te gaan bij een zorgorganisatie waar ik de tijdelijke verhuizing en verbouwing van het hoofdkantoor coördineer. Ik heb vandaag onder andere een werkgroep gepland om de ICT-plannen door te nemen en ik woon een digitale presentatie bij van het interieurplan voor de nieuwe kantoorlocatie. Daarnaast staat er weer een digitale meeting met Penina op het programma. Want, waar ik gister een eindevaluatie had, heb ik vandaag een tussentijdse evaluatie met de opdrachtgever.

Tussen de overleggen door ben ik bezig met de communicatie over thuiswerken; na de persconferentie van gisteravond zijn er weer striktere corona-maatregelen van kracht.

Woensdag

Waar ik er gister niet aan ontkwam om op locatie te werken, werk ik vandaag vanuit huis. Naast mijn externe werkzaamheden, waarvoor ik weer verschillende digitale vergaderingen heb, bereid ik een belangrijke interne afspraak voor. Namelijk, een afspraak met de mogelijke uitgever van ons 2de boek ‘KICK-OFF je carrière’. In ons vervolg op het methode-boek KICK-OFF brengen we al onze methodieken voor persoonlijke ontwikkeling samen in een praktisch boekje met een bijbehorend canvas. Het boek is bijna af, nu nog op zoek naar een uitgever die het boek gaat uitbrengen.

Donderdag

De digitale afspraak met de uitgever staat deze ochtend als eerste op de planning. Positief gesprek, nu nog een weekje wachten op de ‘go’. Spannend!

Na de afspraak opnieuw een werkdag bij de externe opdracht rond de tijdelijke verhuizing en verbouwing. Ik ontkom er niet aan om op locatie te werken. Met mondkapjes op in de vergaderzaal en met maar een klein aantal collega’s is het helemaal coronaproof.

Interieuraanpassingen bekijken, plannen voor het restaurant doornemen en een nieuwsbrief schrijven: het is weer een afwisselende, actieve dag! Ook leuk om het ene moment serieus te overleggen met de bestuurder, waarna we het volgende moment samen nieuwe vloerkleden neerleggen en er matchende stoelen bij zoeken in de tijdelijke kantoorlocatie.

Vrijdag

Vrijdag is dé Over/Nieuw dag en bijna weekend! Vandaag staat de digitale kwartaalstart met alle Over/Nieuw collega’s op de planning. Op elke eerste vrijdag van het nieuwe kwartaal stellen we onze gezamenlijke doelen en gewenste resultaten voor de komende 3 maanden vast.

 

Binnen Over/Nieuw bekleed ik een rol bij de cirkels ‘Droomcollega’ (verantwoordelijk voor het werven van nieuwe collega’s) en ‘Leukste kantoor’ (verantwoordelijk voor het bieden van de allerleukste werkplek voor de collega’s). Tijdens de kwartaalstart zijn het dan ook deze cirkels waarbinnen ik overleggen pleeg.

Een kwartaalstart geeft altijd veel energie. Ook nu weer, ondanks dat we niet met elkaar op kantoor kunnen zijn. Via beeld sparren gaat ook prima. Door alle plannen krijg ik zin in het laatste kwartaal van 2020. Binnen mijn rol in de cirkel Droomcollega wordt het een spannend kwartaal omdat wij weer een nieuwe projectmanager gaan werven.

 

Na de kwartaalstart brainstorm ik met twee collega’s over de verschillende scenario’s voor de boeklancering van ‘KICK-OFF je carrière’ en rond ik nog wat laatste werkzaamheden af. Niet te lang, want ik ga op tijd weekend vieren. Een leuke afsluiting van de werkdag wordt verzorgd door collega Margot. Omdat we de komende periode weer veel thuis moeten gaan werken, gaat Margot deze middag de Over/Nieuw collega’s af met een heuse thuisbezorgservice. Bij mij levert Margot een goed bureau én -stoel af. Heel fijn en gezellig om toch nog een collega live te zien vandaag!

 

Dit was mijn week! Heb je meer vragen over mijn werk als projectmanager bij Over/Nieuw? Neem dan contact op via hester@overnieuw.nl

Het laatste nieuws in je inbox?