TERUGBLIK RESET 2019

Op donderdag 03 oktober 2019 vond ons jaarlijkse event RESET plaats in het teken van ‘Projectmanagement in de Publieke Sector’.

SCHOONSCHIP

Na het welkomstwoord van Anne Nieboer, oprichter van Over/Nieuw, was het woord aan Wouter Valkenier.

 

Wouter is architect en heeft Amsterdam verrijkt met onder andere Hannekes Boom, De Ceuvel en de Tuin van BRET. Hij is ook bewoner van Schoonschip. Voor zijn huis verzamelde hij bouwmaterialen, kozijnen en straatlantaarns die bij renovatie en sloopprojecten vrij zijn gekomen.

Schoonschip is een initiatief van Marjan de Blok, van origine programmamaker, die ervan droomde om te wonen in een duurzame drijvende woonwijk. Deze droom groeide uit tot de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa, met in totaal 46 huishoudens en iets meer dan 100 bewoners. Schoonschip is een woongemeenschap die naast zo groen en duurzaam mogelijk wonen, ook sociale duurzaamheid wil stimuleren.

 

 

Wat de geleerde lessen zijn? Samen kom je verder dan alleen. Zo werd een diner georganiseerd voor vrienden. Iedereen kreeg een placemat met de basisplattegrond en werd gevraagd zijn of haar ideeën hier op te tekenen. Dit leverde veel nieuwe inspiratie op!

Ook gaf Wouter mee dat het belangrijk is de vaart er in te houden bij een project. Schoonschip werd een project van de lange adem. Hierdoor zijn bepaalde duurzaamheidstechnieken over een tijdje waarschijnlijk alweer achterhaald. Ook zijn sommige mensen afgehaakt, omdat bijvoorbeeld de privé situatie is veranderd.
Maar de belangrijkste les: blijf er in geloven. Mensen om je heen zullen een hoop beren op de weg zien, maar als je vanuit intrinsieke motivatie en passie aan de slag gaat kom je heel ver!

Lees hier meer over Schoonschip

 

FUNNY BUSINESS

 

De dag werd met een vleugje humor en veel enthousiasme begeleid door onze moderator Josephine van der Hoeven. Josephine kwam zelf ook aan het woord, over het nut van humor. Het inzetten van humor op de werkvloer levert veel voordelen op.
Zo is wetenschappelijk bewezen dat humor leidt tot betere communicatie, meer begrip en verhoogde productiviteit. Ook bouw je een betere relatie op met mensen als je ze aan het lachen maakt. Ze associëren jou dan met iets positiefs.
Belangrijk bij inzet van humor: “Timing is everything!”

Lees hier meer over Funnybusiness.

TOT VOLGEND JAAR? 

Wij hopen natuurlijk dat je er volgend jaar bij kunt zijn!
Houd onze website in de gaten voor updates en meld je aan voor onze nieuwsbrief !

Het laatste nieuws in je inbox?