WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Taal op maat

Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuid

 

Stadsdeel Zuid is een stadsdeel met een aantal specifieke kwetsbare buurten. Een diversiteit aan demografische kenmerken typeert het stadsdeel. Huishoudens met de hoogste en de laagste sociaaleconomische status wonen vaak op steenworp afstand van elkaar. Ook de culturele diversiteit in het stadsdeel is groot. Dit biedt kansen voor ontmoeting en uitwisseling, maar geeft ook risico’s: de kloof tussen verschillende groepen kan voelbaar zijn in het stadsdeel.

Aanpak

Eén van de speerpunten van Stadsdeel Zuid is om de taalbehoeftigen in hun eigen wijk aan het beschikbare taalaanbod te helpen. Over/Nieuw ondersteunt hierbij met het in kaart brengen van het huidige aanbod van taalaanbieders. Daarbij houden wij ons bezig met de vraag: ‘Hoe kunnen de doelgroepen die niet bereikt worden, wel met het juiste taalaanbod geholpen worden?’.

 

Over/Nieuwer Selinde gaat in gesprek met zowel taalaanbieders als taalbehoeftigen om in kaart te brengen hoe, en of het aanbod aansluit bij de behoeften van de bewoners in stadsdeel Zuid.

"Over/Nieuw helpt stadsdeel Zuid met het in kaart brengen van het huidige taalaanbod en de mate waarin dit aansluit bij de behoeften van taalbehoeftigen"

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?