WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Projectondersteuning

Bartiméus Fonds 

 

Het Bartiméus Fonds zet zich in voor mensen met een visuele beperking zodat zij voluit kunnen meedoen aan de samenleving. Vanwege ziekte uitval van één van de projectleiders van het programmateam is Over/Nieuwer Hester als tijdelijke projectleider aan de slag gegaan.

 

Over/Nieuw zal naast het voortzetten van lopende projecten, een nieuw project opzetten en projectbegeleiding faciliteren. De projecten richten zich op bewustwording, vrije tijdsbesteding, arbeidsparticipatie en het creëren van eigen regie voor de doelgroep.

Aanpak

Bij het plannen, voorbereiden en bezoeken van een ziekenhuis ondervinden mensen met een visuele beperking verschillende uitdagingen. Het aanmelden bij een afdeling of het doornemen van informatiemateriaal zijn bijvoorbeeld niet mogelijk om zelfstandig te ondernemen wanneer iemand blind of slechtziend is. Voor een ziekenhuisbezoek wil je echter niet altijd afhankelijk zijn van iemand anders. Om de regie van de doelgroep te vergroten is daarom in samenwerking met partners uit het oogveld een project gestart om de toegankelijkheid van ziekenhuizen te onderzoeken.

 

Op basis van een behoeftenonderzoek onder de doelgroep en verschillende klantreizen met ervaringsdeskundigen worden verandervoorstellen gedaan om de toegankelijkheid van ziekenhuizen te vergroten.

"Samenwerken om mensen met een visuele beperking gelijke kansen en mogelijkheden te bieden."

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?