WIJ DAGEN ORGANISATIES UIT OM OPNIEUW TE BEGINNEN

Over/Nieuwers zijn enthousiaste projectmanagers die zich voor de volle 100% inzetten bij diverse opdrachtgevers in de semi-publieke sector. Samen met de opdrachtgever werken aan concrete doelen die bijdragen aan maatschappelijke vernieuwing.

Organisatiebrede digitalisering

Bij zorgorganisatie PCSOH bestond al een tijd de wens om een volgende stap te maken in het digitaal werken. Hiervoor was in een voortraject een passend Elektronisch Cliënten Dossier geselecteerd. Om in korte tijd deze omslag naar digitaal werken te maken, zochten zij naar een projectleider die het digitaliseringsproces mogelijk kon maken. Deze rol vervulde Over/Nieuw.


Hoe kan er in een relatief korte periode een omslag gemaakt worden naar digitaal werken, waarbij er van onderop in de organisatie draagvlak wordt gecreëerd? Waarbij de medewerkers zich ook mede-eigenaar voelen van dit proces. En waar ook nog eens andere wensen, eisen en ontwikkelingen in mee genomen konden worden.

Aanpak

In de rol van projectleider leidt Over/Nieuw het gehele traject. In korte tijd is er door middel van verschillende sessies een sluitend projectplan waar de organisatie achterstaat tot stand gekomen. Door te werken met het ’train-de-trainerprincipe’ voelen medewerkers zich mede-eigenaar, doordat zij een rol krijgen binnen het project. Dit leidde ertoe dat binnen een halfjaar de gehele organisatie over was naar digitaal werken binnen een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier inclusief mantelzorgers. Door een laagdrempelige projectleider te zijn was het makkelijk voor de zorgmedewerkers betrokken te zijn bij het proces.

"Er werd in korte tijd gewerkt aan een omslag in de organisatie die voor iedereen goed voelde."

Gerelateerde projecten

Neem contact met ons op

Liever niet direct chatten? Bel 06 14 31 10 32 of vul het formulier in.


    Het laatste nieuws in je inbox?