De participatiesamenleving

 

Koning Willem-Alexander introduceerde de term in zijn eerste troonrede: de participatiesamenleving. “Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving”, aldus onze Koning. Om de zorg en sociale voorzieningen dicht bij mensen en in samenhang te organiseren, heeft de regering verschillende overheidstaken gedecentraliseerd. Daarnaast wordt er gevraagd aan burgers om meer zaken zelf te regelen.

Potentie in de samenleving

Over/Nieuwers Madieke en Femke gingen voor de Maatschappelijke Podcast in gesprek met Jos van der Lans en Meta de Vries over de participatiesamenleving. Wat kun je van mensen zelf vragen en hoe organiseer je dat nou?

De Maatschappelijke Podcast

Over/Nieuw werkt aan maatschappelijke vernieuwing in de (semi-)publieke sector. Wij komen in ons werk interessante mensen tegen die iets bijzonders voor elkaar krijgen, of absolute experts zijn in hun vakgebied. Zij verdienen een podium. In de Maatschappelijke Podcast staat iedere keer een ander maatschappelijk vraagstuk centraal.

Luister naar de maatschappelijke podcast over de participatiesamenleving:

 

Het laatste nieuws in je inbox?