Menu

Reset het boek

Als Over/Nieuw zien wij in onze projecten terug dat het van belang is om te blijven vernieuwen als organisatie. Goed projectmanagement om innovatie te stimuleren binnen de organisatie is hierbij van grote waarde. Daarom werken wij sinds drie jaar met ons eigen projectcanvas. Dit canvas willen wij graag met je delen en daarom hebben we een boek geschreven.
 
Met het projectcanvas creëer je, samen met je team, snel een goed projectplan. Met dit boek leer je werken met het canvas waardoor je jouw projectplan snel kan vormgeven.
 
In de basis is het canvas een eenvoudig model, bestaande uit de verschillende elementen waaruit een project is opgebouwd. Het canvas is bedoeld om de kern van je project bloot te leggen en in samenhang te visualiseren op één pagina. Een praktisch en sterk visueel hulpmiddel voor het managen van je project.
 
Het canvas helpt bij het gesprek binnen het project team. Het ondersteunt de start doordat de verschillende aspecten van een project worden besproken en deze ten opzichte van elkaar worden afgewogen. Tijdens de uitvoering van een project kan het ook een nuttige rol spelen bij een evaluatie. Het canvas helpt bij vragen als: Wat was ook alweer ons plan? Lopen we nog op schema? Strookt de praktijk met wat we in theorie hadden bedacht?
 
De afgelopen maanden hebben wij een boek geschreven om het gebruik van de project Canvas te ondersteunen. Het boek is tot stand gekomen door onze uitgebreide projectmanagement ervaring waarbij we vanuit Over/Nieuw met dit Canvas al meer dan 50 projecten hebben opgezet en afgerond. Gedurende deze projecten hebben we het canvas in samenwerking met onze opdrachtgevers door de jaren heen kunnen verbeteren.
 
Om het canvas extra te illustreren zijn we op zoek gegaan naar succesverhalen van organisaties die opnieuw zijn begonnen en een project zijn gestart. De verhalen van Instock, Marie Stella Maris, Bibliotheek Oosterschelde en Incentro zijn als extra inspiratie opgenomen in ons boek. Het zijn allemaal succesverhalen waarbij vernieuwing centraal staat.
 
Op 13 oktober is het boek feestelijk gelanceerd, interesse in Reset? Neem contact met ons op!

Project Start-up

Deze interactieve sessie is bedoeld voor teams, die op een effectieve manier hun doelen, dromen en idealen van papier naar tastbare successen willen vertalen!

 

AAN DE SLAG!

Wij zien in ons werk terug dat het van belang is om te blijven vernieuwen als organisatie. Goed projectmanagement om innovatie te stimuleren binnen de organisatie is hierbij van grote waarde. Onze jarenlange ervaring in projectmanagement willen wij graag delen, en om die reden hebben wij een project canvas ontwikkeld. Met het RESET Projectcanvas creëer je binnen een dagdeel een goed projectplan, waarmee je meteen aan de slag kunt!

 

RESET PROJECTCANVAS

Dit doe je met behulp van het RESET Projectcanvas. In de basis is het canvas een eenvoudig maar volledig model, bestaande uit verschillende elementen waaruit een project is opgebouwd. Het canvas is bedoeld om de kern van je project bloot te leggen en in samenhang te visualiseren op één pagina. Een praktisch en sterk visueel hulpmiddel voor het managen van je project.

 

Het canvas helpt bij het structureren van het gesprek binnen het projectteam. Het ondersteunt de start doordat de verschillende aspecten van een project worden besproken en deze ten opzichte van elkaar worden afgewogen. Tijdens de uitvoering van een project kan het canvas een nuttige rol spelen voor de evaluatie.

 

SESSIE

Een goede projectstart is het halve werk! Tijdens de Project Start-Up sessie, haal je alles uit je team. Door op een nieuwe, creatieve, en innovatieve manier naar jullie project te kijken is het mogelijk om binnen een dagdeel een overzichtelijk projectplan te creëren waarmee jullie aan de slag kunnen.

Dit doen jullie in een sessie van een dagdeel. Hierin ga je onder begeleiding van een projectmanager van Over/Nieuw aan de slag met het RESET Project Canvas. Doordat het proces zorgvuldig begeleid wordt door een projectmanager, kan het team zich vol richten op de inhoud. Daarnaast stimuleert de frisse blik van een buitenstaander de mogelijkheid om op nieuwe creatieve oplossingen te komen, en wordt de kans verkleind dat er dingen over het hoofd gezien worden. Op die manier kom in een dagdeel tot een uitgewerkt projectplan.

RESULTAAT

Na de project start-up sessie kunnen jij en je team:

 • Meteen aan de slag met een overzichtelijk projectplan. Na de sessie wordt een digitaal uitgewerkte canvas toegestuurd

 • Effectief werken met het RESET Canvas

 • De aanleiding en het belang van een project herkennen en verwoorden

 • Effectief een toekomstvisie vormgeven met de daar bijbehorende doelen

 • Doelen effectief vertalen naar specifieke SMART resultaten

 • Belangrijke randvoorwaarden identificeren

 • Duidelijk het project afbakenen

 • Een project efficiënt faseren en plannen

 • Een project systematisch evalueren

 • Belangrijke mijlpalen herkennen voor een succesvol project verloop

 • In teamverband werken met de verschillende teamrollen

 

PROGRAMMA
Duur: 4 uur.
Bij grotere complexe projecten kan dit langer worden. Dit wordt voorafgaand in overleg vastgesteld
Locatie: Bij u op locatie of bij ons op de
Lindengracht 235, Amsterdam
Prijs: € 300 per team ex. btw.
De materialen zijn inbegrepen en iedere deelnemer ontvangt het Reset canvas boek

Geïnteresseerd in een Project Start Up? Laat hier dan je contactgegevens achter.